Verslag laatste wedstrijd Wintercompetitie


“Hé, dat gaat snel. Op 4 februari was alweer de laatste wedstrijd van de wintercompetitie. Buiten vroor het, er lag sneeuw en de wegen konden glad zijn. De pianist zat hopeloos vast in het verkeer. Gelukkig was er een redder in de zaal die de sfeer er swingend in zette. De temperatuur steeg in het Gaslab. De presentatoren van Dulcinea gooiden hier nog wat graadjes bovenop met vlammende gasgrapjes. De rechters waren daartegenover ijs en ijskoud. Als blikken konden doden dan had ik dit stukje niet meer kunnen schrijven. Hard, meedogenloos en confronterend waren de beoordelingen. Eenmaal ontdooiden ze tijdens een prachtige zwembadscene neergezet door Dikke Duim. De spelers van Doppio sprongen spontaan in het water. Niet wetende dat de zweminstucteur met hele andere verleidingen bezig was dan op hun gewatertrappel te letten. Een verdrinkingsdood is gelukkig voorkomen. Een supermarkt lijkt een eeuwig saaie omgeving maar de vaste rondjes worden een stuk interessanter als ze in verschillende stijlen gezongen worden. Van een stevige rap tot een uitbundige polonaise. De teams waren aan elkaar gewaagd. Dikke Duim kon fantastisch in slow motion bowlingbalvliegeren waarop Doppio het publiek verraste met een geweldige serenade. En dat het publiek op handen gedragen wordt bleek wel uit de ode die gezongen werd voor een jarige “Sara”. Zo wil je wel 50 worden. Het was heel close maar uiteindelijk werd Dikke Duim met net iets meer punten winnaar van een spannende, grappige en boeiende avond.

De wintercompetitie zit erop. Maar op 8 maart speelt Dikke Duim tegen Met Een Bek Vol Tanden in het CKE gebouw in Eindhoven. Misschien vriest het dan weer……. ”

Geschreven door: Marjo

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *